Честванията на 55 години професионално образование в общината приключиха с тържествен концерт

След два месеца наситени с най- различни изяви, научни и спортни състезания, конференции, срещи, иновативни уроци, дни на отворените врати и други, с поздравителен концерт приключиха честванията на 55 години професионално образование в ПГСС „Васил Левски“. Преминали под наслова „Традициите в настоящето“ празничните дни показаха, че в училището са изградени и утвърдени традиции, предавани от поколение на поколение, от учители на ученици, от бивши на настоящи възпитаници.

Концертът започна с отчета на директора на професионалната гимназия инж. Росица Генова. В него тя разказа за постигнатото през последните 5 години- от обновената материално-техническа база, през постиженията на учениците в науката, изкуството и спорта, до получените високи оценки по време на посещенията на различни високопоставени гости и чуждестранни делегации.

Поздравителни адреси и писма бяха изпратени от Министерство на земеделието, РИО – Пловдив, Общинска администрация, Общински съвет - Първомай , Аграрен университет – Пловдив, ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“, от директорите на училища и детски градини в общината и професионални гимназии в областта и др.

Да поздравят учениците, на сцената излязоха партньорите им от проект „Децата на Първомай – равен старт за всички“ – клубовете за танци и песни от училищата в Дебър и Градина и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Първомай. Танцуваха и малчуганите от ОДЗ „8 март“, девойките от Център за сценични изкуства и Фолклорният състав на Аграрния университет.

Танцов клуб „Евридика“, в чиито редици са бивши ученици и настоящи учители на ПГСС „Васил Левски“ също бяха на сцената. Особено затрогващ беше поздравът от един най- успешните ученици – Георги Стоянов, който не успя да присъства на тържеството, но в писмото си беше написал колко е горд с училището, в което е учил. Мария Трендафилова поздрави учителите си с песента „Учителко любима“, а това предизвика бурни емоции и сълзи у бившата ѝ класна ръководителка Здравка Манолова, която се качи при нея да я поздрави. На никого не бях казала, че ще пея – сподели Мария – това беше пълна изненада за всички и се радвам, че имаше за кого да го направя.

Иван Паунов, в момента един от най- популярните актьори в самодейния състав на читалището, излезе на сцената, за да припомни хубавите години първите си стъпки с театралния състав на гимназията.

Организацията и концертът бяха дело на Атанаска Петрова, Елеонора Въцова и ръководеният от нея клуб „Празниците в моето училище“.

След концерта беше дадена тържествена вечеря за официалните гости на събитието.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини