Професионалната гимназия си подари актова зала

Красива, ремонтирана актова зала в сградата на ПГСС „Васил Левски“ отвори врати. Със средства от училищния бюджет са обновени тавана, стените, електрическата инсталация, сцената е разширена. Официално, след учебните занятия беше прерязана лентата на придобивката и веднага беше използвана за първото училищно събитие – представителни изяви на клубове за извънкласна дейност, работещи по проект УСПЕХ.


Събитието беше отбелязано със засаждане на дърво в градината пред училището от клуб „Емпатия“ с ръководител Дима Костова. На паметната табела учениците записаха „Посади дърво, отгледай надежда и запази спомена“.


Обновената зала беше осветена от отец Станимир, а директорът на училището Росица Генова се качи на сцената, за да връчи награди на отличени в „Седмицата на любимия предмет“ ученици. Между тях бяха Теодор Пенев – победител в състезанието по спелуване, Атанас Шишеков – най- добрият механизатор; Недялко Ников, Светослава Георгиева и Яна Тенева – представили най-добрите постери на тема „Образователен портал“, Антония Гошева, представила разработка по темата „Възможни финансови ресурси“ и други изявили се през годината ученици.
Сцената беше превзета от актьори, певци и танцьори от клубовете в училището.
Празничните изяви по случай 55 години професионално образование в община Първомай продължават и днес със състезания по професии, а довечера от 17.30 в Пленарна зала на Община Първомай ще бъде представена юбилейната книга „Традициите в настоящето. Утре, 10 май, от 17 часа в големия салон на Образцово народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий” – 1894, ученици и учители ще поставят точка на празничния календар с поздравителен концерт „Традициите в настоящето“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини