Ботевци изкачиха върха в състезанието „Стъпала на знанието”

Състезанието по български език и литература „Стъпала на знанието” не препъна 34 ученици от VIII до XI в ГПЧЕ „Христо Ботев” , които достигнаха до Национална надпревара. Те премериха сили с 699 свои връстници от цялата страна.  Особен успех постигнаха 22 възпитаници на Езиковата гимназия, които са в групата на най-добрите в  България – техните резултати надхвърлиха 80 точки от 100 възможни.   

         Състезанието е организирано от Сдружение „Десет книги“  и в него участват  представители от всички училища в  страната. Целта му е да съдейства както за развитие на логическо мислене у учениците, така и за подготовката им за успешното представяне на Държавните зрелостни изпити след 12. клас, като осигурява условия за изява на придобитите знания и умения в конкурентна и състезателна среда.

         През последните години Ботевци винаги са в Топ 10   по резултати на матурата по български език и литература в  страната. Работата на  методистите  във всеки випуск целенасочено е съсредоточена в  овладяването на особеностите на съвременното книжовноезиково състояние и практика. Българиците от ГПЧЕ „Христо Ботев” са на мнение , че добрата лингвистична основа и осведоменост са най- ценните  условия, учениците  да усъвършенстват своите  езикови умения,  които да прилагат в последствие  и на  чужд език.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини