Десет убити в Донецк при сражения тази нощ (видео)

Депутатът от украинската партия „Отечество” Леся Оробец, цитирана от УНИАН, съобщи, че при сблъсъци между украински националисти и проруските сепаратисти тази нощ в града са загинали над 10 представители на желаещите отцепване.

„Положителна новина. Има една малка група хора, които не са готови да отидат „под крилото” на Путин и водят съпротива, включително и въоръжена. Най-малко 10 метежници бяха унищожени”, написа тя в страницата си във „Фейсбук”.

Оробец изтъкна, че трима души са съобщили за случай, при който доброволци са превзели барикада на сепаратистите, убивайки всички тях.

Тази сутрин в интернет се появи видео, на което се вижда как сепаратистите са пленили танк на украинската армия. Това се е случило в град Родинско, като според руските медии машината се е насочила към Славянск.

В Краматорск пък е било разграбено местното поделение, при което сапленени няколко БТР-а, множество автоматични оръжия и гранатомети.

Депутатът съобщи още, че в Луганск половината от полицията е останала вярна на централната власт в Киев, а оръжейните складове са били опразнени, за да не попаднат в ръцете на бунтовниците, както стана в Крим и Донецк.

Симпатизанти на „Отечество" са съобщили, че всички пътища в областта са завардени от силите за сигурност. Според тях местното полицейско управление е било превзето от „бивши барети и ветерани от Афганистан”, а икономическата блокада е довела до повишен ръст на престъпленията.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини