59-годишен маратонец бяга 360 км до Бостън (видео)

Маратонец от Ню Джърси ще пробяга разстоянието до Бостън, за да участва в маратона там. 59-годишният Лари Гроджин ще измине 360-те километра до края на седмицата. Маратонецът тръгна в неделя от Ню Джърси и по план ще бъде в Бостън в събота, за да пробяга в понеделник още 42 км.

Лари Гроджин бил на 100 метра от финала, когато гръмнала първата бомба миналата година. Имал време да премисли нещата след ужаса на атентата. В крайна сметка решението му било, че нито терористите, нито мерките срещу заплахата от тях ще го спрат да прави това, което обича. Той посвещава 360-километровото си бягане на жертвите на атентата в Бостън.

Лари Гроджин има и благотворителна мисия. Както миналата година той набира дарения за фондация, която организира лагерни ваканции за тежко болни деца

На 15 април 2013 година по време на ежегодния маратон в Бостън, Масачузетс избухват 2 експлозии. В 14:49 часа местно време близо до финалната линия на площад „Копли“ спортисти са финишират, когаро е първият взрив. Вторият е около 11 секунди след това. От взривоете загиват трима.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини