Снимки скандализираха потребители на фейсбук

Скандална фотосесия се появи във фейсбук профила на първомайски ученик и е на път да взриви социалната мрежа. Няколко роми, момчета на видима възраст около 14 години, пренебрегвайки обществените норми, са се снимали между паметниците в гробищния парк на Първомай. Очевидна е демонстрацията на храброст и добро настроение на мястото, където хората обикновено  скърбят и тъгуват. „Смелата проява“ идва две години, след като обществеността в България беше провокирана от подобна проява в село Звъничево, и тогава случката беше в  дните преди Великден.

Очевидно е, че момчетата не помнят този случай и без да се съобразяват с общественото мнение, са решили да изпробват чувствителността му. Снимките са с лошо качество, но добре се вижда демонстрацията на самоувереност и удовлетворение.

Ето част от коментарите във фейсбук:

„Един як бой не им стига за глупостта им!“

„Днес са стъпили на гробовете, утре ги очаквайте и у вас. Да живее управлението, което ни доведе до това положение, че в града да останат шепа хора за да могат такива да си правят каквото си поискат.“

„Много ми е интересно дали ще има сезиране или самосезиране на прокуратурата? Юристите в групата са на ход.“

Жалко е, че за случая  преди две година се говореше, изписаха се томове по темата, а на тези момчета никой не им е обяснил какво не трябва да се прави. Те едва ли осъзнават, че са в нарушение на редица правни и обществени закони. Приемат действията си за  върховен героизъм и показват пренебрежение към смъртта и скръбта. Към щрихите, описващи техния психологически профил, може да се добави и потребителското име на „героя“ – Iliqn Gankster Na Maikati.  Сега очакваме съответните институции да изпълнят задълженията си и не само виновните да бъдат наказани, а на всички останали да се обясни защо „така не трябва да се прави“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини