Huawei предлага сътрудничество на община Първомай

Най-голямата телекомуникационна компания в Китай HUAWEI предложи на община Първомай разработване на проекти за обслужването ѝ, основано на най- новите технологии в комуникациите. Изпълнителният директор на компанията в България и Македония г-н Руку Лиу се срещна с администрацията и представители на малкия бизнес в общината.  Той разказа за бързият растеж на телекома, за услугите предлагани от него и възможностите за финансиране на изграждането на такава система в малки общини. Името на гиганта „HUAWEI” (Хуауей) идва от китайски и означава „Китай е способен”, а също така и „Великолепен”. 

Фирмата е водещ мултинационален доставчик на телекомуникационно оборудване като към края на 2013г. се счита са че вече е изпреварил досегашния първенец в тази област - ERICSSON. Продуктите на HUAWEI се продават в над 140 страни по света, обслужвайки над 1/3 от населението на Земята. Мобилните мрежи на над 530 мобилни оператора, от които 45 от най-големите 50 в света са изградени от HUAWEI. В България Хуауей работи в тясно сътрудничество с трите мобилни оператора по изграждане и поддръжка на телекомуникационните им мрежи. Като пример Луи разказа за реализирани в Полша проекти. През 2013 г. компанията има 39,5 млд долара оборот в света. Любопитен е фактът, че все още са далече от покриването на Китай.

Предложението, представено от г-н  Лиу е свързано с  изграждане на е-правителство и еквивалента му на общинско равнище, създаване на червена (пряка) линия, мрежа за защитена комуникация, наблюдение, мрежа за он-лайн образование, платформа за регионално здравеопазване – обмен на данни и насочване към най – подходящото място за лечение или дори извършване на манипулации от разстояния, чрез видеонаблюдение, проследяване и организация на всякакъв вид транспорт, изграждане на „интелигентен град“ и разбира се става дума за покритие на града чрез вискотехнологична, оптична Интрнет мрежа, основано на LTI технология – електронно управление на данните и синхронизация в целия град. Това, което HUAWEI предлага е технология, напредък, който може да икономиса много средства, които към момента се харчат за подобни технологични решения.

За реализацията на такива проекти всяка от общините може да бъде финансирана по няколко европроекта и дори със средства предоставяни от правителството в Китай.

Изпълнителният директор на Huawei беше впечатлен, че кметът направи достояние неговото предложение на служителите на общината и заинтересовани представители на местния бизнес.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини