EVN поиска с близо 8% по-скъп ток от юли

Доставчикът на ток в Югоизточна България ЕВН внесе днес в ДКЕВР предложението си за поскъпване на тока със 7.9 на сто юли, съобщиха от компанията. Заявленията, внесени от двете дружества - EVN България Електроснабдяване и EVN България Електроразпределение, са за цени на електроенергията за битови и бизнес клиенти на дружеството, присъединени на ниво ниско напрежение в Югоизточна България, за следващия ценови период от юли 2014 г. до юни 2015 г.

В предложенията двете дружества посочват само параметрите на тези услуги и цени, които се заплащат към тях, без към момента да са ясни останалите компоненти, които формират крайните цени на електроенергията. Посочените параметри са съобразени само с необходимите приходи за дейността на дружествата и следват обявените от EVN България през месец февруари 2014 г. предложения. Според тях средната цена на електроенергията за битовите и бизнес клиенти на EVN България би трябвало да се промени средно със 7,9% спрямо сега действащите цени.

Компанията за пореден път отбелязва нуждата от това енергийният регулатор да включи в разходите на Националната електрическа компания (НЕК) механизъм за компенсиране на натрупаните и неразплатени средства към "EVN България Електроснабдяване", свързани със законовото задължение на дружеството за изкупване на енергия от ВЕИ.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини