Стефан Терзиев – квалификант за Балканиадата по бадминтон

Никола Колев, Делян Стоянов, Стефан Терзиев и треньорът им Илиян Кръстев

На проведения през последния уикенд Държавен личен шампионат за деца до 13 години, Стефан Терзиев се класира пети, а това му донесе правото да се яви на квалификация за участие на Балканиадата. В състезанието участваха 85 момчета. От КФВС „Атлет“ – Първомай се явиха 3 състезатели. Стефан преодоля състезателите на едни от най-силните клубове – в Пазарджик и Стара Загора, но беше препънат от представител на Русе. Другите двама представители на първомайския клуб Делян Стоянов е в групата  9-16 място на сингъл.  Никола Колев е  между 17-32 място, като резултатът му е 26:24 и само две точки го разделиха от по- предни класиране.

За успешно се счита представянето на двойката Терзиев – Стоянов, заела 5-8 място, класиране по- успешно от миналогодишното, когато са делили 17-32 място.

Седмица по рано, на държавния личен шампионат до 19 години момчетата на КФВС „Атлет“ завоюваха 4 място след Русе, Стара Загора и Хасково. За отбора се състезаваха Росен Чакъров, Атанас Янев, Марин Костов и Дилян Панайотов, като в отделните надпревари Росен Чакъров е 9 на сингъл, а в двойка с Атанас Янев дели 5-6 място.

Девойките до 19 години – Радилена Бойчева, Гергана Митева, Златомира Коралова, Диляна Славова, Николица Атанасова и Милена Спасова също играха всеотдайно и  заеха шесто място отборно.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини