Никълас от „Славейков” демонстрира „Знам и мога”

Четвъртокласникът от СОУ „Петко Рачов Славейков” Никълас Александров ще участва в Националния кръг на олимпиадата „Знам и мога”, който е насрочен за 28 и 29 март в Ловеч. Той стана победител в областния кръг и сега в Ловеч ще мери сили с първенците от другите области на България.

Директора Милко Багдасаров лично поздрави шампиона на област Кърджали и му връчи значката бухалчето на победата. За втора поредна година областният първенец в това състезание е ученик от СОУ „Петко Рачов Славейков”.

За Ловеч заедно с Никълас ще пътуват учителката му Виолета Кючукова и неговите родители Златина и Стефан Александрови. Никълас се изявява на високо ниво по всички предмети. В интердисциплинарната олимпиада той изпревари своя брат близнак Марти, който от своя страна наблягал най-много на математиката, поясниха учители.

Олимпиадата „Знам и мога” е интердисциплинарна и предполага изява на знания и умения, придобити чрез обучението по различни учебни предмети от началния образователен етап. Състезанието е за ученици от ІV клас и се организира от Министерство на образованието и науката.

Нешка Шопова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини