Домашният любимец разкрива вашата личност

Любовта към животните може да бъде само една. Без значение дали това е куче, коте, зайче или костенурка. Все пак обаче хората имат различни предпочитания и по-често избират домашен любимец или домашни любимци само от един вид. Какво издава този избор за характера на самия човек?

Според ново проучване най-популярните домашни любимци, кучетата, показват, че техните собственици са трудолюбиви и общителни. Освен това при тях има най-голяма вероятност да се оженят. От друга страна собствениците на котки са срамежливи, самотни и объркани. Почитателите на зайци са по-склонни да бъдат креативни.

Освен това собствениците на куче или заек са ранобудни, докато притежателите на котка са по-скоро „нощни птици“. Според изследването на Petplan най-популярният домашен любимец е кучето (77 на сто). Любителите на котки съставляват 21% от анкетираните, докато само 2% от хората имат зайчета у дома.

Всеки собственик на животно трябвало да се опише с три думи. Повече от половината притежатели на куче намират себе си за трудолюбиви. Една трета заявяват, че са общителни и логични. Една пета пък описват себе си като подредени.

Най-честото описание сред собствениците на котки било „интровертни“ (21 на сто), следвано от „разхвърляни“ (20 на сто) и „мързеливи“ (13 на сто). Собствениците на зайци пък описват своята личност като креативни или разсеяни. Хората, които гледат костенурка у дома пък са най-срамежливи.

Обикновено на кучета се спират женените мъже в провинцията, докато необвързаните жени в 20-те си години предпочитат котки, пише вестник Daily Mail.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини