Съд постанови: Снимането под женски поли не е незаконно

Върховният съд в американския щат Масачузетс отсъди, че не е незаконно да се снима под полите на жени на публични места. Решението е по дело срещу Майкъл Робъртсън, който правил снимки под полите на жени в бостънското метро, съобщава Дъ Върдж.Обвиняемият е бил арестуван през 2010 г., защото с телефона си правел снимки и видеоклипове на жени в градския транспорт. Той е бил задържан с помощта на предизвикателно облечена жена, която била полицай под прикритие.

Съдът прецени, че Робъртсън не е извършил предстъпление, тъй като жените, които е снимал, не могат да бъдат определени като "голи или полуголи", което е забранено със закон. Според закона е забранено също така да се снима в съблекални или бани, но не се споменава нищо за облечени хора на публични места.

"Жена, придвижващата се на територия, която е под юрисдикцията на пътните власти, и носи пола, рокля или подобно облекло, прикриващо тази част от тялото й, не е "полугола", независимо какво има или няма под полата й като бельо или друго облекло", се казва в решението на съда.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини