Американският ТОП10 на автомобилите за 2014 г.

Победителят Tesla Model S

Американското издание Consumer Reports  обяви 10-те най-добри автомобила за 2014 г. Експерти от медията са  провели тест на общо 260 модела, като за победител е определен електрическият седан Tesla Model S.

Автомобилите са били  оценявани по съвкупност от показатели, като най-важните сред тях са  резултатите от краш-тестовете и пътното поведение. Под внимание е взета и  надеждността на автомобилите, която е основана на проучване сред  читателите на изданието.

Американският Tesla Model S е получил  най-високи оценки за екология, динамични характеристики и управляемост,  бързо зареждане на батериите – около 5 часа, пробег само с едно  зареждане – 360 км, и заради ергономичния си интериор, включващ 17-инчов  сензорен дисплей на информационната система.

В отделните  категории с най-много победи са японските производители – цели 5. Те са  за кросовъра Subaru Forester и седана Impreza, хибрида Toyota Prius,  както и за два модела на Honda – минивана Odyssey и седана Accord  (версия с четирицилиндров мотор).

Интересното е, че повече от половината победители в различите категории повтарят постижението си от преди година. Това са Honda Accord, Subaru Impreza, Toyota Prius, Audi A6, BMW 328i и Honda Odyssey.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини