Много членове и малко пари в Съюза на инвалидите в Първомай

Едва 2700 лв, събрани от членски внос, е почти целият бюджет, с който ще разполага организацията на инвалидите в Първомай - стана ясно на проведеното вчера отчетно събрание.

Най- голямото поделение в Пловдивска област, проведе форума си с представени на квотен принцип всички населени места от общината. Малката зала на новия клуб едвам побра делегатите на събранието. Доклад за дейността на организацията изнесе председателят ѝ Златка Кирева. Освен за многообразните мероприятия от изминалата 2013 година, в него стана въпрос и за немалкото  свършена работа по обработка на различни документи, раздаване на помощи,  ремонт, обновяване на клуба и др. Една от големите болки на Управителния съвет е че въпреки огромната членска маса – 1200 инвалида, само една част от тях участват пълноценно в организационния живот. Все по- често се наблюдава включването на хора единствено и само, за да получат раздаваните хранителни помощи. Нямаме нужда от такива хора – каза гостуващата Смиляна Запрянова – председател на РЦ на СИБ- гр. Пловдив и препоръча Управителният съвет да преглежда внимателно постъпващите молби за членство. Другото , което разясни госпожа Запрянова беше относно  диагнозите, с които се членува в СИБ – тя предупреди, че хората с ограничено зрение или слух имат свои организации. Огромна работа, на почти доброволен принцип, извършва вашият председател, каза тя и поздрави Златка Кирева за отдадеността ѝ.

Председателят на контролно- ревизионната комисия – Веселина Кюркчиева прочете доклад за извършената проверка. Според него документацията е изрядна, а постъпилите средства са изразходвани целесъобразно. Тя представи и предстоящия за 2014 година бюджет на общинската организация.  Освен членският внос, инвалидите ще разчитат на 280 лв субсидия и спонсорство. Не веднъж по време на събранието стана въпрос за помощта, която общинската организация на СИБ получава от общинския кмет Ангел Папазов под най- различна форма – материали, превоз, осигурени награди и други.

През тази година СИБ ще отбележи 25 години от създаването си. На тази годишнина ще бъдат посветени и повечето от предвидените в календара мероприятия.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини