Маратонките от филма „Завръщане в бъдещето“

Nike Air Mag, които бяха показани през 1989 година, дълго време занимаваха умовете на зрителите. Футуристичният дизайн, блещукащите светодиоди, светещото лого на Nike и най-главното – самозавръзващите се връзки Power Laces! Когато героят на Майкъл Джей Фокс за пръв път ги обува, той се възхищава най-много на тази функция на обувките на бъдещето, тъй като няма да е необходимо да губи време във връзване.

Припомняме, че действието във филма се развива през 2015 година, която по време на излизането на лентата е изглеждала много далеч в бъдещето.

Още през 2011 година Nike пусна ограничена серия от 1500 чифта Air Mag, а средствата от продажбите бяха дарени на фонда за борба с Паркинсон, управляван от актьора Майкъл Джей Фокс, който също страда от това нелечимо заболяване.

Но маратонките от 2011-а повтаряха само външно това, което зрителите видяха през 1989 година: светещо лого на Nike и няколко светодиода на подметката, работещи 5 часа с едно зареждане. Разбира се, изобщо не ставаше дума за връзки, които се връзват сами. Въпреки това 1500-те чифта се продадоха за броени минути, доказващи неоспоримия факт, че почитателите на трилогията „Завръщане в бъдещето“ както и преди мечтаят за истински Air Mag.

Не всичко обаче е загубено! 2015 година е под носа ни, а именно тогава по замисъла на сценаристите, всеки желаещ може да има обувки, които връзват сами връзките си. Наскоро журналисти от изданието The Verge откриха в Ню Орлийнс дизайнера на Nike, Тинкър Хатфийлд и директно го попитаха „Ще се появят ли през 2015 година удивителните връзки Power Laces?” Той съвсем сериозно отговорил на журналистите „На този въпрос отговарям еднозначно ДА“.

Не е ясно дали от Nike са се пошегували, но все още има надежда, че видението от бъдещето от филмите на Робърт Земекис ще бъде реализирано.

Източник: idg.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини