С проект за 55 480 лв ще формулират общинските политики

Управляващият екип - Мариана Янева, Гинка Попова и Елена Стоянова

В последния работен ден на миналата седмица, на пресконференция, официално беше представен проект „Партньорство и координация при формулиране и реализация на общинските политики в община Първомай“. Това означава, че ще се разгледат и актуализират действащи стратегически документи, ще се проучат новите реалности, ще се отчетат интересите на местните общности и ще бъде създадена нова стратегия за развитие на общината и други документи на основа на направените изводи. Целевите групи са две. Едната е общинска администрацията. А втората обхваща всички обществени структури – сдружения с нестопанска цел, читалища, църква, училища, спортни клубове, бизнеса, доброволчески организаци и и др.

Това трябва да подобри  процеса на разработване и прилагане на общински политики в партньорство и координация с всички заинтересовани страни.

Екипът, който е разработил и ще управлява проекта е с ръководител Мариана Янева, координатор Гинка Попова и счетоводител Елена Стоянова.

Приветствие към присъстващите на конференцията поднесе заместник- кметът Николай Митков. Той подчерта, че през програмния период 2014-2020г. от европейски средства ще могат да се възползва само общини, изградили стратегията си по начинът, предвиден в този проект.

Стойността му е 55480 лв, като на 100% е финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет“. Най- интересните дейности са анализ на икономическото и социално състояние, провеждане на проучвания, изследвания, необходими за оценка на Общинския план за развитие и разработване на нов общински план за периода 2014-2020година; Разработване и усъвършенстване на документи, свързани с изпълнението на конкретни политики от общинска администрация; обществено обсъждане на политики, провеждани от ОбА.  

Изпълнението на проекта е стартирало с подписването на договора на 8 ноември 2013 година и ще продължи до 8 юни 2014г.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини