Айтозлия реди картини в Първомай

 
Ивайло Михайлов

Художникът Ивайло Михайлов от Айтос ще открие своя изложба във фоайето на Общинска администрация- Първомай на 3 февруари от 16.30 часа.

Преподавател по изобразително изкуство, Ивайло овладява техники още от детските си години. Работи с различни техники, но предпочита масло, а в последно време и графика. Изпълнява поръчки, една от последните е репродукция на известната картина на Мърквичка „Ръченица“ върху стената в частен дом.

Това не е първата изложба на художника. Над 10 пъти е представял свои картини в Айтос, редил е творби и в бургаски галерии. Негови работи красят домове в Австрия. Разказва, че самият той е бил изненадан от интереса към работите му когато за пръв път се е изявявал пред публика.

Ивайло черпи вдъхновение от природата и естественото – така както му е завещал най- големият художник от Айтос – Тодор Янчев, негов учител и съветник. Предпочита реализма пред модерното и харесва Рембранд и Владимир Димитров – Майстора. В последните години се е отдал на библейската тематика. Идва да живее в Първомай заради съпругата си и търси изява тук с надеждата да зарадва местните, да ги пренесе от сивото ежедневие в света на изкуството и да създаде у хората положителна нагласа.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини