Човечеството имало много Адамовци и Еви за прародители

Според ново проучване, направено под  наставленията на изследователя д-р Еран Елхайк, най-ранните предци на  съвременния човек са се появили в Африка преди малко повече от 200 000  години, пише Guardianlv.

Преди изследователският екип на доктора да достигне до това заключение се твърдеше, че предшествениците ни са с  появили на Земята около 9,000 години по-късно от обявената от екипа година.

Резултатите от това проучване са коренно различни от тези, направени от екипа на Университета в Аризона, които  твърдят, че хромозомата на съвременните мъже е възникнала вследствие на кръстосване. Елхайк заяви, че той и колегите му са работили по  опровергаване на тази теза, която според тях е лишена от всякаква научна стойност, предаде КРОСС.

Д-р Елхайк не твърди, че е имало един  мъж на име Адам и една жена на име Ева, които да са бащата и майката на  цялото човечество. Той предполага, че тогава са съществували малки групи от много Адамовци и Еви, които са живеели рамо до рамо.

Докато проучването, направо от д-р  Eлхайк и неговите колегите, не се докаже, ще се предполага, че повечето  мъже са получили тяхната Y хромозома от един единствен общ мъжки прародител, а повечето жени от един женски, а не от няколко двойки.

Източник: cross.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини