Българските волейболни национали разбиха и Холандия

България направи втори страхотен двубой в квалификациите за Световното първенство по волейбол в Полша.

Момчетата ни тотално надиграха в първия гейм холандците, като при първото техническо прекъсване националите ни водеха с 8:4. Добрата ни игра продължи и при второто техническо прекъсване, когато момчетата на Камило Плачи се оттеглиха при резултат 16:10 в полза на България. После Холандия малко навакса и Плачи поиска прекъсване при 17:14 за нашите момчета. После взехме точка, но сгрешихме сервиса и резултата бе вече 18:15. Холандците продължиха да правят всичко по силите си, за да скъсяват преднината на националите ни. В крайна сметка нашите дръпнаха с 22:17 при поискан втори таймаут от холандците. При резултат 24:18 за нашите Цецо Соколов и компания имаха на разположение шест геймбола. В крайна сметка националите ни спечелиха гейма с 25:19.

Вторият гейм започна и вървеше точка за точка. После обаче националите ни натиснаха и дръпнаха в точките, като при първото техническо прекъсване отборите се оттеглиха при резултат 8:4 за България. След първото техническо прекъсване момчетата ни продължиха с добрата си игра и логично второто техническо прекъсване дойде при резултат 16:13 за България. Играта на момчетата ни започна да не спори толкова много след това второ техническо прекъсване, като холандците изравниха при 17:17, след което и поведоха за първи път в двубоя. Двата отбора започнаха да се гонят точка за точка, като холандците все повеждаха, а нашите момчета догонваха. В крайна сметка Холандия поведе с 24:22 и се очакваш да вземат гейма, но момчетата ни изравниха за 24:24. Националите ни се стегнаха и взеха втория гейм с 27:25.

Нашите започнаха ударно третата част повеждайки с 4:0. Холандците се стегнаха и наваксаха в точките, но все пак и първото техническо прекъсване за третия гейм бе за нашите момчета при резултат 8:6. Цецо Соколов и компания продължиха да мачкат холандците и дръпнаха в резултата с 6 точки до 15:9. Логично второто техническо прекъсване в трети гейм дойде при 16:10 за нашите момчета. Националите ни продължиха да си играят играта и поведоха с 20:13. Геймът завърши с разгром за нашите и 25:14.

Така чакаме утрешния двубой с Чехия, където ни трябва още една победа и сме на Световното по волейбол в Полша през септември.

Read more: http://volleyball.actualno.com/Bylgarskite-volejbolni-nacionali-razbiha-i-Holandija-news_10784.html#ixzz2pRj24CSF

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини