Петата част от хитовата поредица “Ледена епоха” тръгва по кината през лятото на 2016-та година

През пролетта на 2002-ра година се състоя българската и световна премиера на праисторическата анимационна комедия “Ледена епоха”. Лентата на режисьора Крис Уедж донесе на студиото 20th Century Fox приходи от близо 400 милиона долара и сложи началото на една от най-известните и доходоносни поредици в историята на киното. Що се отнася до България “Ледена епоха” се радва на изключително голяма популярност сред младата публика и приходите на третия и четвърти филм от франчайза достигнаха рекордната граница от 2 милиона лева.



Последната засега част “Ледена епоха 4: Континентален дрейф” беше на върха на българския бокс офис в продължение на един месец и спечели в световен мащаб впечатляващите 877 милиона долара. Веднага след като лентата бе обявена за най-успешната анимация на 2012-та година от 20th Century Fox заявиха, че планират да продължат поредицата с поне още един филм.

През изминалите дванадесет месеца не се разкриваше никаква допълнителна информация за статута на “Ледена епоха 5”, но сега от студиото оповестиха годината и точната дата на която ще се състои световната премиера на лентата. В разпространено до интернет медиите изявление от екипа на успешния франчайз разкриха, че петата част ще се завърти по кината в целия свят от 15-ти юли, 2016-та година.

Работата по продукцията протича в момента и вече се знае, че познатите от предишните части персонажи Сид, Мани и Скрат отново ще бъдат в центъра на сюжета. За направата и рекламата на “Ледена епоха 5” е отпуснат бюджет от над 100 милиона долара, а самия филм ще се прожектира в триизмерен формат.

Все още не се разкриват имената на режисьора и сценаристите, но според последните слухове от 20th Century Fox създателите на първата част Крис Уедж и Карлос Салдана “участват активно в разработването на проекта”. Повече детайли за екипа на високобюджетната анимация се очаква да бъдат разкрити през следващата една година.

За момента “Ледена епоха 5” е единствената филмова продукция, чиято световна премиера е насрочена за 15-ти юли, 2016-та година.


Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини