Милиардер изчезва след катастрофа с хеликоптер

Милиардерът от Хонг Конг Лам Koк изчезна петък  при катастрофа с хеликоптер в югозападната част на Франция. Това съобщиха от френската жандармерия.

Бизнесменът от Китай беше във Франция, за да придобие елитни лозя в имението „Шато дьо ла Ривиер" в района на Бордо. След подписването на договора за продажба, предпиремачът, синът му , преводач и бившият собственик на имота Джеймс Грегоарса решили да отидат да инспектират придобитата земеделска земя с хеликоптер. Хеликоптерът е бил управляван от самия Грегоар.

Според показанията на един от местните жители,хеликоптерът падна във водите на река Дордон, която тече близо до границата на имота. В момента опитите на спасителите да ги намерят се провалят. Официално всички пътници са смятани за изчезнали, докато не се намерят телата им.

Китайският милиардер притежава Brilliant , която се занимава с търговия елитни сортове на китайски чай и скъпи мебели . Размерът на придобиването на винарните не се съобщават, но е известно, че това е „една от най-големите китайски сделки с недвижими имоти във Франция".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини