Борци от Първомай завоюваха медали на турнир в Пловдив

На първата редица втори е Христо Красимиров, четвърти- Мирослав Атанасов; на втория ред - втори и трети са Християн Вънеков, Алберто Добрев, Делчо Политов е трети на третия ред. Снимката е от времето на ентусиазъм, в импровизираната зала на НУ "Христо Ботев"

Четири  първомайски деца завоюваха медали на първия турнир по борба „Тракиец“ в Пловдив,  свободен стил. Алберто Добрев в категория до 59кг и Христо Красимиров до 66 кг грабнаха  сребро, а Мирослав Атанасов до 42кг и Кристиян Вънеков до 59кг -  бронз. Освен тях на тепиха излязоха още 3 момчета от Първомай. Конкуренцията беше между над 150 момчета и момичета между 7  и 15 години, разделени в 10 категории. Борците вече са възпитаници на спортното училище Пловдив, но са започнали под ръководството на Делчо Политов и Запрян Петелов и помощника им Костадин Попстойков, които и до днес  им помагат.  Те започнаха да се занимават с борба преди година като разполагаха само с ентусиазма си. Треньорите им ги подготвиха и момчетата бяха приети в спортно училище, където сега с тях се занимават Стамат Марков и Ангел Павлов. 

Момчетата и техните треньори се надяват на по- голяма помощ от местната управа, защото заниманията по борба са доказано ефективни за оползотворяване на свободното време, формира положителни качества, а успехите им са добър пример за връстниците им.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини