Queen разкриха защо Саша Барон Коен няма да играе Фреди Меркюри

Роджър Тейлър от Queen най-накрая разкри защо Саша Барон Коен е напуснал филмовия проект, посветен на Фреди Меркюри.

Още когато оповестиха плановете за заснемане на лентата през септември 2010 г., стана ясно, че именно актьорът от „Борат" ще влезе в ролята на Фреди. Това лято той изненадващо се оттегли, като най-вероятната причина е несъгласие между него и Queen (които имат последната дума по сценария и режисурата) за това какъв тип филм искат да направят.

Ето какво разказа Тейлър: „В крайна сметка усетихме, че Саша може би не е правилният избор. Не искахме филмът да се превърне в шега. Искаме хората да се развълнуват и да се трогнат."

Барабанистът сподели и разочарованието си от бавното развитие на проекта - от идеята до големия екран: „Аз си мислех, че в музикалния бизнес нещата се случват бавно, но това е все едно плуваш в захарен сироп."

Сценаристът Питър Морган („Кралицата", „Фрост/Никсън") трябваше да е автор на сценария на лентата, но по-рано този месец заяви, че филмът „вероятно няма да се реализира" след напускането на Барон Коен. Един от продуцентите - Греъм Кинг, обаче успокои феновете, че проектът „ все още е жив и се развива".

Междувременно през изминалия уикенд се появиха слухове, че звездата от „Хари Потър" Даниел Радклиф може да замести Барон Коен в ролята на Фреди.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини