НАСА набира мързеливци за лежане срещу заплащане

Кой каза, че от мързел не се изкарват пари? НАСА набира доброволци срещу заплащане, които трябва да лежат в легло в продължение на 70 дни, за да могат учените да изследват въздействието на микрогравитацията върху тях.

Мързеливците ще се излежават в щаб-квартирата на американското космическо ведомство в Хюстън и ще получават по 3000 британски лири на месец.

По време на експеримента участниците ще трябва да държат стъпалата си над нивото над главата 24 часа в денонощието. Те ще имат право да гледат телевизия, да играят на компютърни игри и да сърфират в интернет.

Учените установили, че лежането в кревата може да се използва като експериментален аналог на космическите полети. Когато главата е леко под нивото на стъпалата се наблюдават подобни на безтегловността ефекти.

В края на 70-дневния експеримент специалистите ще тестват мускулната сила, здравината на костите, сърдечносъдовите функции и психичното здраве на участниците. Получените данни ще влезнат в употреба при подготовката на бъдещи продължителни мисии в космоса.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини