Чудовищно наводнение потопи хиляди домове (видео)

Най-голямото от 100 години насам наводнение в Далечния изток е факт: потопени са хиляди домове, унищожени са пътища, руското министерство на туризма препоръчва хората да се въздържат от посещение на това място, а Министерството на извънредните ситуации твърди, че най-страшното предстои...

Взимат се мерки за евакуация на населението от опасната зона. На първо място е спасяването на децата, инвалидите, пенсионерите и жените. Повечето от потърпевшите обаче не искат да заминават, защото се страхуват животните и имуществото си.

Наводненията в руския Далечен изток обхванаха територии с площ 1 милион квадратни километра. Критичната ситуация възникна още в края на юли, когато в Китай паднаха рекордни за сезона дъждове.

Засегнати са цели пет обекта на Руската федерация, като територията, която е под вода, е с дължина 2 хиляди километра и широчина500 километра.

Най-силно са засегнати Амурска област и Хабаровският край. Наводнени са десетки населени места, разрушени са стотици километри пътища и над 30 моста.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини