Отзовават турския посланик през септември?

"Исмаил Арамаз, посланикът у нас, ще бъде отзован през септември. Това е новина от днешното ми ТВ предаване по СКАТ. Както е известно, той заяви, че Турция няма материални претенции към България. В Турция твърдят, че родните медии са манипулирани, понеже от паметната бележка на срещите на двете делегации и министри от двете страни (а преди това на нашата вицепремиерка Златанова и турския Боздаг) е записано, че двете страни ще си върнат взаимно активите, които са притежавали по време на Османската империя! Е, знаете какво е притежавала тогава Турция - владеела е България!"

Това написа преди минути в личната си Фейсбук страница известният журналист Григор Лилов.

Ето какво сподели още той в социалната мрежа:

"Ясно е тогава защо ще отзовават посланика, за което нашето Външно и медиите мълчат. Аман! Аз и СКАТ ли ще бъдем единствените, които вдигнаха преди 2 седмици тревогата около планираното посещения на Боздаг, които направиха разкритията, които публикуваха факта за прогонените родни журналисти, пуснаха речите на двамата в оригинал и сега ще разкриват мръсните тайни за паметната записка между двете държави.

В случая всички играят заедно. Бащата на вицепремиерката ни Златанова, обещала имотите на Турция, професор Камен Велев, е бивш ректор на Химико-технологичния институт и заместник-министър на образованието в кабинета на Симеон Сакскобурготски, е учредител на партията на Кунева "Движение България на гражданите".
Същата Зинаида Златанова е изпълнителен член на УС и представляващ "Юропроджектс пойнт" - ЕАД - пост, който заема до юни 2011 г. Фирмата участва в "Консорциум за диалог с администрацията", чиито управител е Моника Йосифова - жената до Станишев. Например през 2007 г. този консорциум печели обществена поръчка за 1 млн. лв. от Министерството на държавната администрация (в кабинета на Сергей Станишев министър беше Николай Василев) за популяризиране на Оперативна програма "Административен капацитет".

Т.е. всички воюващи помежду си политици - от реформаторите до БСП и ГЕРБ са в турската игра.

Явно няма да пиша нова, втора книга "Дуел", а ще пиша "Реквием за България", но ще има ли кой да го чете."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини