Жена взема приспивателни, кара 300 километра, спейки зад волана

Жена от Нова Зеландия изминала стотици километри, спейки на волана и изпращайки в движение текстови съобщения от мобилния си телефон. Полицията получила спешен сигнал след полунощ в сряда от приятел на шофьорката, който бил обезпокоен от факта, че тя седнала зад волана на колата си и поела към морето, след като взела приспивателни.Мъжът обяснил, че преди 10 месеца тя също карала, дремейки зад волана. Полицията разпоредила на патрулните коли да бъдат нащрек и я засекли по мобилния й телефон. Данните показват, че тя изпращала есемеси докато карала от дома си в Хамилтън до плажа на град Маунт Монгануи, през Окланд, изминавайки почти 300 километра, пише блиц.

След пет часа на пътя тя най-накрая била открита отпусната над волана на колата си, без спомен от съня си. Полицаите са поискали спешна заповед за забрана за шофиране, както и медицинските власти да се произнесат дали да не й бъде отнета шофьорската книжка. 

Вероятността да се случи трагедия на пътя, докато тази жена е зад волана, е огромна, смятат органите на реда. Отправят призив към хората със здравни проблеми съвсем откровено да ги споделят с личните си лекари и да потърсят съвет дали предписаните им лекарства няма да се отразят върху способността им да шофират.

Източник: http://www.petel.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини