Почина жената, сгазена от пияния таксиджия на „Цариградско шосе“

В 2:30 часа тази нощ е починала младата жена в столичната болница „Света Анна“. Това съобщи за БНР медицинският директор д-р Михаил Карафезов. Жената е на възраст между 25 и 30 години. Тя беше приета в лечебното заведение със счупване на първи шиен прешлен.Остава тежко състоянието и на други пострадали в кървавия инцидент. 

Детето е с тежка черепно-мозъчна травма, коремна травма, гръдна травма и счупени крака и е с тежка кръвозагуба. В момента е , на апаратна вентилация и му се прелива кръв и кръвна плазма, съобщиха от "Света Анна". Лекарите не се наемат да правят прогнози за живота му, но борбата продължава. 
Майката на детето също е в тежко състояние с гръдна травма и счупени крайници, но е в съзнание. 
27-годишният мъж, настанен в централна реанимация на „Пирогов“ също е бил опериран. Премахнат е далакът му. Извършена е стабилизация на счупения му таз. Мъжът остава в тежко състояние. 
В „Пирогов“ остава и 28-годишната жена, която е с лека черепно-мозъчна травма. Останалите трима пациенти са изписани за домашно лечение, като 60 годишен мъж с фрактура на дясното ходило е отказал да остава в болница. Други две жени с контузии по крайниците също са се прибрали у дома след оказана медицинска помощ. 
В „Исул“ с леки травми се намират две сестри на 15 и 19 години. Във Военномедицинска академия 44-годишна жена остава за лечение. 
Общо 12 души пострадаха при тежката катастрофа. Има съмнения, че 35-годишният шофьор на таксито е бил с 1,49 промила алкохол в кръвта. Според очевидци таксито се е движело с над140 км/ч. 

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини