Нападат ви комари кръвопийци? Вижте как да се отървете

Ах, тия кошмарни кръвопийци! Толкова ни дразнят, че понякога ни идва да крещим. Особено през лятото, когато все повече прекарваме вечерите си на открито...

В аптеките се предлагат множество препарати против комари. Медикаментите са разделени в два основни вида - едните ги убиват (фумиганти), другите ги държат надалеч (репеленти), но и двата са в известна степен токсични.

Много по-безвредни за околната среда и по-приятни за нас са средствата от природната аптека. Ето кои натурални аромати не се нравят на комарите и ще ги прогонят надалеч:

1. Няколко капки лавандулово, евкалиптово, карамфилово или анасоново масло напълно заместват мазането с репеленти против комари. Можете да капнете от аромата, който харесвате най-много, върху памучна кърпичка и да я носите в джоба си. Подновявайте редовно уханието, което ще ви пази от неприятните насекоми в топлите вечери навън.

 2. Комарите бягат надалеч и от мириса на домати. Сложете няколко клонки разсад на домати в сандъче на прозореца или на терасата - листата издават специфичния аромат, който отблъсква насекомите.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини