Кабинетът публикува списък на медиите и PR агенциите, получили пари по европрограми

В списъка са фирмите, които са получили пари по комуникационните стратегии на всички седем европейски оперативни програми и Програмата за развитието на селските райони.

Решението бе взето на днешното редовно заседание на Министерски съвет, а предложението беше на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

Списъкът обхваща периода от 2007 до 22 май 2013 г. Общата сума по вече сключените договори е 66 млн. лева от общо предвидени 156,9 млн лева.

В друг списък правителството оповестява и предстоящите до края на програмния период проекти по комуникационните стратегии.

Общата сума на изхарчените пари за комуникационната стратегия на "Транспорт" възлизат на близо 5,2 млн. лева. По три договора Дарик радио е предоставило програмно време за 272 хил., 143 хил. и 312 хил. лева, медиите с марката Фокус - 179 хил. лева, и БНР - 216 хил. лева. Участия в ТВ7 са стрували 200 хил. лева, в БНТ - 300 хил. лева, в Нова телевизия - 419 хил. лева и в бТВ - 672 хил. лева.

Рекламната агенция "Медия Дайрекшън" ЕООД, която според ДАКСИ е управлявана от София Пенева, е спечелила проект за близо 1 млн. лева за публикуването на материали в печатни издания за 2011 - 2013 г. Честа практика договорът да бъде подписван не директно с медия, а с посредник, най-често пиар или рекламна агенция.

Източник: 24часа

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини