Министър Греков: Затягаме контрола върху вноса на зеленчуци

В най-кратки срокове ще се затегне контрола върху вноса на некачествена продукция от всички компетентни институции, това е обещал земеделският министър Димитър Греков на среща със зеленчукопроизводители от Пиринския край , съобщи Агенция “Стандарт“.

При разговорите фермерите настояха за контрол на вноса на зарзават, както и за осигуряване на пазар на родната продукция. Не е нормално българите да консумират некачествена стока, а качествените български зеленчуци да залежават и да се скапват, защото изкупните цени са ниски, а и никой не ги купува.”, заяви председателят на Сдружението на производителите на плодове и зеленчуци „Югозапад 2013" Георги Кафтанов.

Димитър Греков ще преговаря и с големите търговски вериги, които да изкупуват приоритетно родните зеленчуци и плодове, за да се реализира на пазара българската стока, стана ясно след срещата.

Въпреки че излязоха от срещата с ресорния министър обнадеждени, производителите обявиха, че остават в стачна готовност и във вторник ще се съберат край Сандански на мирен граждански протест. „Всеки ден ще протестираме, докато не видим реални действия, с които да ни се помогне и да спасим зеленчукопроизводството от гибел",категорични са те.


Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини