Астероидът Станишев

Астрономите от обсерватория „Звездно Общество” А79, подкрепени от техни колеги, искат оставката на правителството и заплашват, че ако управляващите не се вслушат в гласа на младите хора ще предложат на Международния астрономически съюз да кръсти един от откритите им астероиди с името Сергей Станишев.

За биографична справка, обаче ще бъде дадена корено различна такава от тази на лидера на БСП. В нея ще бъде правилно изписана датата на раждане, но ще бъде и посочена такава на смъртта, а именно датата на избиране на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. В справката още ще се посочва, че става дума за турски общественик, от украински произход, допринесъл много за налагане на ценностите на бившата Османска империя в България, както и други сатирични елементи.

До този ексцентричен начин на протест учените са стигнали поради пълното нежелание на властта да се вслуша в исканията на хората. Кръщаването на астероиди става само по предложение на откривателите и се одобрява от 15 членна комисия към Международния астрономически съюз, организацията която обединява всички астрономи по света и е единствената такава оторизирана за официалното кръщаване на небесните тела.

Астрономите от обсерватория „Звездно Общество” А79 до момента са открили над 60 астероида два от които, по тяхно предложение, носят имената на Васил Левски и Христо Ботев.

Източник: КРОСС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини