Акцизни стоки без бандерол бяха иззети в Крушево и Първомай

Два килограма нарязан тютюн и 600 ръчно свити цигари иззеха служители от РУП-Първомай вчера при проверка в къщата на 49-годишната С.М. в село Крушево, а от дома на 61-годишната С.А. в същото село – 220 ръчно напълнени цигари и 0.900 кг нарязан тютюн.

В Първомай в жилището на Д.С./ 39 г./ на ул.”Извън регулация” униформените служители са открили 7 килограма начупен тютюн без бандерол.

Преди дни БТА съобщи, че допълнителни полицейски екипи на ОД на МВР в Пловдив ще се включат в борбата срещу нелегалното разпространение на акцизни стоки.

В акцията са се включили освен групите на Икономическа полиция и звената "Сигма" и Пътна полиция. С цел по-активно да се противодейства на продажбата на акцизни стоки без бандерол, проверките за незаконна търговия ще продължат ежедневно на територията на цялата област. Всеки полицейски служител е длъжен да реагира незабавно при констатиране на подобен случай, уточняват от МВР.

ОД на МВР-Пловдив призовава гражданите, забелязали нелегално предлагане на цигари, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на дирекцията, за което им е гарантирана анонимността.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини