500 чистиха общината

Около 500 човека излязоха да почистят общината в рамките на националната кампания „Да върнем чистотата на България“.

Едва между 30 и 40 човека се събраха пред сградата на ОбА в уречения час, за да получат необходимите чували и ръкавици. В Първомай най- активни бяха учениците. Те почистиха около линията и района около мандрата. Още 5 школа от селата са направили уборки, някои са подхванали кампанията още в петък.

В различните населени места организатори са били кметовете и кметските наместници. В Крушево кметицата е повела всички работници, назначени по програма и още десетина местни с които са привели в приличен вид парка, детската площадка, пътя към гробището и ромската махала и района около минералната чешма. В село Градина е почистен центъра, в Караджалово – зелени площи, главната улица и старо сметище. Татаревци, въоръжени със светоотаразителни жилетки са събрали боклуците около Татаревската чешма. В село Буково с помощта на осигурен от общинския кмет трактор се подравняват улици, прочиства се дерето от нанесената през зимата кал. В Бяла река пенсионерите са оправили клуба си, възрастни и деца са почистили и прекопали градинките в центъра на селото, почистено е гробището, откъдето са изкарани над 12 чувала с пластмасови бутилки и стъкла. Във Виница и Искра местните са се включили масово, почистени са районите около реките. В Брягово младежка организация спретна мостче. В кампанията са се включили и жители от другите населени места.  Заради отсъствието на кмета, местните от Воден ще почистят около селото с малко закъснение -в началото на следващата седмица.

За много от земеделските производители времето за такава кампания не е най- подходящото. В ход е сеитба,работници и техника са насочени към нея и не могат да се включат.

Главният организатор на местно ниво Румяна Янева обеща да ни запознае в понеделник с обобщени данни за активността и резултатите от инициативата „Да изчистим България за един ден“.

Теодора Кирякова

В Брягово
В Караджалово

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини