Читалищните театрали влизат в "Районна болница", "Районна болница" стъпва на читалищната сцена

Драматичният колектив „Димитър Делчев“ ще изненада първомайската публика на 5 април от 18.30 часа  с премиерата на новата си пиеса „Районна болница“ на Христо Бойчев.

Изборът на сценарий е на Пламен Кръстев.Той е трябвало и да го режисира. За съжаление, Пламен ни напусна твърде бързо. За това и спектакълът е посветен на него, а  работата му е довършена от Кръстьо Кръстев. В ролите ще видим  Славчо Янчевски, Иван Караславов, Петър Петров, Спас Янков, Иван Паунов, Кристияна Сиракова, Елена Стойчева, Ани Сиракова, Мартин Костов и Златомира Коралова, които не излизат за пръв път на сцена, но са дебютанти в състава на читалището.

„Районна болница“ е пиеса - метафора. Действието се развива в началото на 90 (когато част от актьорите не са били родени), описана е шизофренната ни  действителност, която поставя въпроса кои са нормалните и кои са лудите, кои са лекарите и кои са пациентите. И за да не ни завладее песимизмът, актьорите са променили малко финала - за да се види надеждата, че все пак има перспектива и надежда за нормалност.

Цената на билетите е само 2 лв и се продават в читалището.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини