Само за няколко дни златаровци постигнаха серия от успехи

Учениците от СОУ „ Проф. д-р Асен Златаров” гр. Първомай за пореден път показаха своите знания, умения и състезателен дух, постигайки серия от успехи в различни области,само за няколко дни, в края на миналата седмица:

До финалния кръг на „Communic@te IT 2013 - национално състезание за ефективно използване на ИТ в общуването” бяха допуснати  Стилиян Ставрев – 2-ри клас, Елина Батинкова – 3-ти клас, Симона Йорданова – 4-ти клас  с ръководители  г-жаТаня Сребрева и г-жа Ваня Георгиева, и тандемът от 9ти клас -  Марияна Колева и Иван Караславов с ръководители- г-жа Татяна Поповa и г-жа Виолета Атанасова. В последния етап, проведен на 23 март, златаровци впечатлиха организаторите най- напред с красивите си униформи, а след това и със знанията си.

В категория А1 – за ученици от  I до IV клас на тема: „ Шарен свят” – Симона Йорданова се открои от всички останали със своята „Приказна фея” и спечели заслужено  първо място. Стилиян Ставрев очарова журито с представата си за Космоса и зае трето място. Елина Батинкова също показа солидни познания. В категория С1.2  – за ученици от 9 до 12 клас на тема: „ Природата, човекът и технологиите” -   гимназистите Марияна Колева и Иван Караславов се изправиха срещу дванайсетокласници и успяха да заемат  4-то място от 15 екипа, което е чудесно представяне за дебютанти. Получиха похвала от IT- специалист за най- добре изработена презентация. Сертификат за познания и отлични рвезултати получиха всички състезатели.

            По дрехите посрещнаха и по ума изпратиха състезателите на СОУ и на проведеното в Благоевград Петото национално състезание по ИТ. Там за отличното си представяне отборът на СОУ „ Проф. д-р Асен Златаров” получи специална награда. В него бяха Симона Стоева – 5а клас, Боряна Вълкова и Веселина Танева от 6а клас, Ивайло Налбантов – 6б клас, Наталия Христозова и Кристина Стоева от 6В, Костадин Динков и Калоян Танев от 7а и Мария Сребрева от 11а с ръководители г-жа Таня Сребрева и г-жа Ваня Георгиева. В категория „ Компютърна презентация” Костадин Динков зае второ място, а Калоян Танев – 3-то място. В категория „ Уебсайт” Наталия Христозова в екип с Мартин от Шумен, впечатли журито и двамата заеха 3-то място ..

Успехите на златаровци са и  в другатворческа област. На Регионалния етап на XII национален конкурс „Бог е любов”на тема: „ Вяра и милосърдие”, организиран от МОМН и Регионалния инспекторат по образованието – Пловдив те спечелиха две награди. В жанра стихотворение първо място зае Ивелина Атанасова Петковаот 4-ти клас с ръководител г-жа Мария Личева. В жанра разказ/ есе второ място зае Жанета Колева от 8 клас, с подкрепата и ценните съвети на г-жа Антонина Бонева , нейн преподавател по БЕЛ.

Изключително ценен е и първият голям успех на баскетболистките на училището. На проведеното на  23.03. 2013 г. в гр Пловдив Областно първенство на ученическите игри, момичетата 5-7 клас заеха първо място, след победи над отборите от гр. Пловдив и гр. Раковски. Момичетата на треньора Ангел Георгиев се класира за зоновото първенство, което ще се проведе през април в Пазарджик.

            Несъмнено тези успехи на  учениците от СОУ „ Проф. д-р Асен Златаров” са гордост за родители и учители. Резултатите са признание  за труда и квалифицираната помощ на техните ръководители. Всички те са убедени, че се серията от успехи ще продължи! 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини