Само момичета се класираха за следващия етап на Spelling Bee

Момичетата в Първомай се справят по- добри със спелуването на английски думи. В ОУ „Кирил и Методий“ и СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ се проведоха училищните кръгове на състезанието Spelling Bee.  В основното училище за загрявка преди същинскoто състезание беше проведена игра, в която учениците трябваше правилно да подредят разбърканите букви на няколко думи. Първи с всички задачки се справи Теодор Пенев, но за изненада на всички отпадна още в самото начало на състезанието. Между 10-те състезатели, до финала в основното училище достигнаха Елена Николаева и Славена Фучеджиева.  Думата, която препъна Славена беше mood (настроение). Елена я спелува правилно,а по регламент се справи и с още една – rain (дъжд).

От златаровци  Венета Димитрова победи съперничката си Елена Павлова, след като правилно спелува думата “result”.

Четирите момичета ще участват в следващият кръг на състезанието – на 20 април в Стара Загора. Заради огромния интерес на училищата в Пловдивския край, община Първомай е разпределена в съседната област.

На 24 април ще се проведе състезание по английские език между училищата в Първомай.Регламентът все още се обсъжда от учителите, но със сигурност  ще даде възможност на момчетата да докажат, че знаят не по- малко от момичетата.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини