Асеновград и още 10 общини от областта спечелиха проекти по ОПАК

Асеновград е сред пловдивските общини, спечелили проекти по оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК). Общо 11 местни администрации (Асеновград, Карлово, Хисаря, Първомай, Перущица, Лъки, Съединение, Садово, Калояново, Марица, както и район "Южен" на община Пловдив) са одобрени с проекти в "голямата-малка процедура" за общините по подприоритет "Компетентна и ефективна държавна администрация". Това съобщиха от Областния информационен център в Пловдив.

Целта на тези проекти е повишаване на квалификацията на служителите на местно ниво за по-добро обслужване на гражданите и бизнеса. 

Над 13 млн. лв. ще получат общо 172 проекта на общини от ОПАК. Само за два месеца - от 4- декември 2012 г. до 4 февруари 2013 г., оценителната комисия успя да разгледа и оцени 197 постъпили проектни предложения, като се очаква договорите да бъдат сключени през месец март.

Проектите са на стойност от 20 000 лв. до 90 000 лв. По този начин, в голямата си част, те ще могат да бъдат изпълнени при максимално облекчен и бърз режим за избор на изпълнител. Срокът, в който трябва да бъдат реализирани дейностите по проектите, е 12 месеца, а голямата активност и експедитивност на общинските администрации в Пловдивска област е повече от похвална, уточниха от ОИЦ.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини