Професионалист запознава децата от Клуба на радостта с тайните на театъра

Соня Ботева наблюдава как се справят децата със задачата за разказ по двойки

Соня Ботева – актриса от Държавния куклен театър – Пловдив и преподавател в Гимназията за сценични изкуства гостува на Клуба на радостта в СОУ“Проф. д-р Асен Златаров“.  Тя постави пред малчуганите непознати театрални задачи. Децата се учиха на концентрация, използваха названията на цветя, за да създават конфликтна ситуация. Много се смяха когато трябваше по двойки да разказват история, като единият от тях използваше гласа и тялото си, а другият жестикулираше като част от първия. Накрая учениците водиха кукли и се включиха в разказването на история.

 По- големите, някои от които вече играли на сцена, изслушаха лекция за изграждането на образ и създаването на обстоятелствата за разкриването му. Любимецът от  „Вражалец“ – Мартин Костов, беше изненадан да разбере, че е постигнал изграждането на образа на дядо Ноко интуитивно, спазвайки тези правила.

Ръководителката на Клуба на радостта Татяна Вълчева си е поствила за цел да запознае децата с тайните на различните изкуства. Срещите със Соня Ботева ще продължат и през следващите няколко седмици. Те са част от модула "Театър". В рамките на тези часове децата гледаха спектакъл, обсъжда се посещение на постановка на ДКТ в Пловдив и разменено гостуване с ученици, занимаващи се със сценични изкуства по проект "УСПЕХ"

 Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини