Атанаска Велчева зарадва самодейците с календар

За втора поредна година Атанаска Велчева зарадва читалищните дейци с календар за предстоящата година. Самата тя самодеец от театралния състав и член на УС на читалището, направи този жест към колегите си с пожелание за хубави  коледни и новогодишни празници на заключителното парти на съставите от ОНЧ“Св.св. Кирил и Методий“. Благодарни за жеста на Велчева са всички самодейци. Хубаво се е сетило  момичето – коментираха по възрастни певици – календарът е с големи цифри и добре се вижда. А други зевзеци се шегуваха, че в навечерието на свършека на света,това е календарът, продължение на този на маите.

Час преди това Атанаска Велчева беше водеща и на Коледния концерт, по сценарий на Соня Коджабашева. Спектакълът беше открит с коледарска песен и закрит с емблематичната „Тиха нощ, свята нощ“ от състав „Романтика“. Участие в концерта взеха Певческият ансамбъл с диригент Кичка Петкова, оркестър „Дионис“, съставът за руски песни „Ивушка“ с ръководител Наталия Чайка. За пръв път от много години зрителите на традиционния коледен концерт се насладиха на фолклорен танц – копаница, подготвена от момичетата на Ваня Димитрова от групата за хора „Евридика“. С коледни теми се включиха и ВИС „Ретртон“. Гост на сцената беше и народният хор „Тракийски напеви“ от село Селци.

Всички участници в програмата си спретнаха купон в арт – клуб „Муза” в читалището, където с танци „разтовариха”  емоцията от концерта.

 Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини