Отчаян лабрадор разкъсал лицето на самоубийца

Първата жена с изцяло присадено лице – Изабел Диноа даде едно сензационно интервю, в което описва новия си живот, съобщи ВВС. „Най-трудното е да открия себе си като личност в тази нова външност, но знам, че това е невъзможно. Когато се погледна в огледалото виждам смесица от другия човек и себе си”, казва тя.

Диноа признава, че донорът чието лице бе свалено и присадено на нея, сякаш винаги е с нея. И осъзнава, че „онази жена” е спасила живота й. Досега тя е получавала много предложения за интервюта от медии, но винаги ги и отказвала. Не е разрешава и да я снимат.През 2005 година проблемите й започват, след като в момент на депресия тя се нагълтала с цяло шише хапчета за сън. Събудила се и видяла, че лежи в локва кръв и с любимия си лабрадор над нея. Кучето я открило в безсъзнание и в желанието си да я събуди буквално разкъсало лицето й.„Не можех да преценя откъде е тази кръв и дали кучето не ми е разкъсало лицето”, спомня си сега тя. На практика носът и костта под него липсвали. Раните по устните и брадата й били толкова жестоки, че лекарите веднага решили да приложат невиждана дотогава трансплантация на лице.

Операцията продължила 16 часа в болницата в Амиен. „Когато за първи път се видях в огледалото, макар и цялата бинтована, знаех, че това е голяма победа. Имах нос, устни и всичко друго”, разказва Изабел. Радостта й, обаче била кратка. Жената била напълно неподготвена за вниманието, което предизвикал случая й. „Живея в малко градче и хората постоянно се обръщаха да ме зяпат. И си шушукаха: Това е тя ! Вижте лицето й!”, разказва французойката. И добавя, че така се чувствала като животно от цирка.

Сега живее и в постоянен страх, защото според докторите винаги ще съществува риска тялото й да отхвърли присадената чужда тъкан. Голямото й желание е да разбере самоличността на жената, която я е спасила. Рови се постоянно в интернет с надеждата да открие някакви улики. Френските медици са  декларирали, че никога няма й разкрият името на човека, който я е спасил. 

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини