Паркът отново ще стане сцена за изкуствата

Идва вторият Празник на изкуствата. След броени дни,в събота – 6 октомври, паркът отново ще се оживи с песни, танци и рисунки. Тази година организаторите са заложили на повече работилници, или както сега ги наричат уъркшопове. От 10 часа Зорка Каразапрянова с децата от своята студия ще покажат как се правят „Пана – хартиена пластика“. Малко по- късно ще започнат работа и  учениците на Николина Андреева. Те ще работят по темите „Керамика“ и „Рециклирани материали“ . Всички желаещи могат да се включат или да покажат уменията си да рисуват на дъска или картон.

За танците ще се погрижат трима инструктори. Ангелина Кръстева ще покаже стъпките на Дунавско хоро. Валерия Бозукова – зумба-инструктор и бивш състезател по спортни ще разкърши желаещите в ритъма на латиното.  С танцьорите от „The center“ и тяхната инструкторка ще можете да направите първи стъпки в хип-хопа.       

За желаещите да свирят на китара е осигурен китарист-  Милен Димитров. Бивш ученик на Цветан Недялков, той сега е преподавател в АМТИИ – Пловдив. За учениците е добре да си носят инструмент.  Специален гост на събитието ще бъде и студентката по оперно пеене Нелиан Николова. Тя ще покаже сценично поведение на момичетата и момчетата, които желаят да пеят. А Миглена Стоева ще работи с бъдещите певци по песента на Бруно Марс –„Изключих телефона, не ми звъни!“

От 11.30 на сцената пред читалище „Св.св. Кирил и Методий“  участниците в празника ще покажат наученото. В концерта ще вземат участие и мажоретките на СОУ“Проф. д-р Асен Златаров“ с треньор Гинка Димитрова и  вокална група на ОУ“Св.св. Кирил и Методий“ с ръководител Ваня Павлова. А водещи ше са Мария Паунова и Пламен Шейтанов.

Организатори отново са Николина Андреева, Татяна Вълчева и Теодора Кирякова, с помощта на Община – Първомай. За награда на участниците лакомства са осигурили спонсорите от „Булконс“ – Първомай, „Грийнс-ейпъл“, „Сладък път“, „Бор чвор“ и пицария „Ротона“.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини