Готова е програмата за Литературни празници- Първомай 2012

С представянето на две стихосбирки ще бъде отбелязан месеца на поезията – октомври. В програмата на литературните празници, ОНЧ“Св.св. Кирил и Методий“ са включили  музикално –поетичен вечер с участието на пианистката Злателина Ковачева и представяне на книгата „70“ на Пенка Ушева на 1 октомври. Спектакълът ще е посветена на Денят на музиката и на Денят на възрастните хора.  Стихосбирката на Оля Ал – Ахмед „Огледало“ и новелата „Ние сме България“ на Ваня Петкова  ще бъдат презентирани на 12 октомври, а думите им ще бъдат съчетани с картините на Юсеф Ал-Ахмед.

Националната литературна награда за проза на името на Георги Караславов, ще бъде връчена на 16 октомври. На срещата ще бъде отбелязана и 80- годишнината на Слав Караславов с рецитал, подготвен с гимназисти от Първомай.

В арена на изкуството тази година ще се превърне ритуалната зала, а всички желаещи да се насладят на музика, поезия и картини, са поканени от 18 часа.

В календара на Община и читалище, за поетичния месец са залегнали още две прояви, заредени с любовта на децата към музиката и римите – „Концерт на три пораснали момичета“ – на 4 октомври от 17.30 на източните стълби на ОбА и Вторият празник на изкуствата, който тази година ще е на 6 октомври, в градския парк.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини