С колела, каяци и моторна лодка ще отбележим Седмицата на мобилността

Традиционният колопоход, посветен на Деня без автомобили – 22 септември и тази година ще се проведе по маршрут Първомай – Брягово – Бряговски язовир. Без автомобили, но с велосипеди и в 10 лодки ще се забавляват, включилите се в мероприятието. Членовете на Водният клуб ще инструктират желаещите да се  „пуснат на вода“, за тях са осигурени и  спасителни жилетки.  Георги Пенцов има готовност да повози децата и с моторна лодка. Осигурен е обяд. За демонстрация са поканени и инструктори от Български червен кръст.

Походът ще бъде охраняван от полиция и въпреки че е Ден без автомобили, ще бъде придружаван от линейка и автобус в помощ на тези, които имат проблем.

Сборен пункт и начална точка на колопохода е 9.00, от паркинга на Общинска администрация.

Денят без автомобили е част от единадесетата Европейска седмица на мобилността в която участват над 1885 европейски града. В някои от тях движението на автомобили е забранено от 9 до 19 часа, а изключение правят градския транспорт, такситата и службите за бързо реагиране.

С автомобил могат да се движат само определени категории хора, ако предварително са получили разрешение и то с ограничена до 30км/ч скорост. През целия ден пътуването с градския транспорт е безплатно, а броят на автобусите, трамваите и влаковете е увеличен.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини