Академици и кметове дойдоха за откриването на панаира

Кметът посреща двамата академици

В присъствието на двама академици – Петко Радев и Никола Манев, бяха открити традиционния есенен панаир и Празникът на тракийската музика. За събитието, други гости на кмета на общината, бяха палeстинският посланик д-р Ахмед Ал Мадбух, кметовете на общините Чирпан, Братя Даскалови и Хисаря, експертът от Министерството на културата Емил Върбанов.

На стилно подредена изложба, в коридорите на Общинска администрация, местни фирми бяха наредили част от произвежданите през годината стоки. Наред с „Произведено в Първомай за Вас“, пред кабинета на кмета, платна беше наредил и Никола Манев. С кратки слова част от гостите приветстваха домакините и заявиха желание за сътрудничество с областта на производството и културата и поздравиха художника за дейността в подкрепа на изкуството и българското.

В същото време оркестърът на ВВС с диригент Михаил Младенов, представи концерт от  популярни мелодии пред  гражданите и гостите на Първомай.

По традиция, гости и организатори на Празника на тракийската музика, отдадоха почит  пред гения, създател на народното творчество. Те оставиха цвете пред символа на народната музика- скулптурата на Вълчо Камбуров в градината пред читалището. След това с кратко слово и дълго хоро XIV-тите Празници на тракийската народна музика и песен, бяха открити от кметът на общината Ангел Папазов. Празникът продължи по програма с изпълнението на оркестрите „Първомайски“, „Балкани“„Оникс“ и „Пилашевски“. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини