Причината за пожара над Брягово е неустановена, но виновникът - почти известен

Петър Тенчев

Не е установена  причината за пожара, разгорял се над язовир Брягово на 4 август – съобщиха от пресцентъра на МВР.  Засегнати са 1600 дка сухи треви и лесонепригодна почва. Няма щети и за това няма да се продължи с издирването на виновника – потвърдиха от институцията.

 С това решение не е съгласен кметът на селото Петър Тенчев. Според него щети и пряка опасност за хората и домовете им може да е нямало, но на крак са били вдигнати 7 пожарникарски екипа, използвана е техника и са изразходвани средства за потушаването му. Как е възможно да се гледа с пренебрежение на това? – чуди се бряговецът- Нали ако днес някой по невнимание е  предизвикал пожар и не понесе наказание, утре  друг ще отиде и ще запали стърнището си нарочно, надявайки, че ще му се размине. Тенчев каза също, че е почти сигурен кой и как е допуснал запалването на тревата.

Пожарът над язовир Брягово възникна на 4 август по обяд, в гасенето му се включиха 7 противопожарни екипи от Пловдив, Асеновград и Първомай и над 70 доброволци от околните села, чиито землища бяха засегнати - Брягово, Искра и Буково. Окончателно огънят беше потушен на другия ден около 13 часа.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини