Пожарогасител срещу 3D драконски огън

За радост на децата и някои възрастни, на тази изложба никой няма да прави забележки, ако пипате експонатите. Напротив даже, очакван ефект е посетителите да си взаимодействат с творбите и да се снимат с колкото може повече от тях.

 3D картините са на 20 талантливи южнокорейски художници. Тяхната изложба в Ханджоу (Hangzhou), Китай се нарича Magic Art Special Exhibition.

Освен че са 3D, творбите са интерактивни, т.е. взаимодействието е напълно реално, не някакво абстрактно докосване на идеята на твореца до душата на зрителя. Не, не, драконът бълва огън и го гасиш с пожарогасител. Това е. Обаче сюжетът може да е и друг, вижте какъв, по-долу в репортажа на BBC.

Знам, знам, че според някои изкуство е това, което с огромни усилия никак не успяваме да разберем, нещо, което никога не бихме постигнали простосмъртните, или нещо, което признаваме че е такова, когато го закупи за страшни пари накой именит милиардер-колекционер. Струва си, обаче, да помислим и върху това по-различно схващане за изкуството, което бележи изложбата магически 3d интерактивни илюзии - изкуството повдига духа ни, дава ни сили и настроение, окрилява ни и може да го постигне по различни странни начини, включително навирайки ни в бичи ... ха сега де.

 

Налага се да го измъкнем от ... сложната ситуация
Ама само го пипнах... Пипнах го...
На мама сладкишчето

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини