Discovery направи сайт за разочаровани абонати на Blizoo

Blizoo e в нарушение на договора си с Discovery Networks, като премахва канали от офертата си, гласи официалното съобщение от Discovery. Разочарованите абонати на Blizoo могат да посетят www.discoverybg.com, за да разберат как да подадат оплакване към Blizoo и какво могат да направят, за да продължат да се наслаждават на многократно награждаваните канали на Discovery, приканват от  Discovery Networks България. Без редакция публикуваме официалното им становище.  

София, 6-ти юли – Стотици хиляди абонати на Blizoo са загубили достъпа си до многократно награждаваните предавания на Discovery, след като кабелният оператор реши неправомерно да преустанови изпълнението на договора си с Discovery и тази седмица премахна Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Discovery Science, Discovery World, ID: Investigation Discovery от своите платформи. Каналите на Discovery Networks продължават да са достъпни чрез други кабелни, IPTV и сателитни оператори, сред които Bulsatcom, Vivacom, Net 1, Mtel, Megalan или MSAT. И ESCOM (бел. на ред.)

Поради реакцията на разочарованите зрители, Discovery създаде специална интернет страница – www.discoverybg.com. В нея абонатите на Blizoo могат да намерят информация как да подадат оплакване към Blizoo и какви действия биха могли да предприемат, за да продължат да гледат каналите от семейството на Discovery.

„Решението да лиши абонатите си от уникалния микс от канали в семейството на Discovery е изцяло на Blizoo. Blizoo изключи излъчването на Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science и ID: Investigation Discovery. По този начин бе нарушен договорът с Discovery Networks. Това се случва, въпреки че Discovery не е променяла условията по договора. Discovery отправи молба към Blizoo, с цел операторът да уважи условията по договора и окуражава техните абонати да се свържат с Blizoo, за да ни помогнат да запазим семейството от канали на Discovery, включително Discovery Channel,  да останат част от техния телевизионен пакет”, коментира Влад Тудосие, регионален мениджър за Югоизточна Европа в Discovery Networks CEEMEA. 

Discovery се извинява на зрителите си, че попадат в обсега на спора и искрено съжалява за прекъсването на любимите им програми.

Поради решението на Blizoo техните абонати може да изпуснат някои фантастични предавания, които ще стартират съвсем скоро. Сред тях са специалният епизод на „X машини“, заснет в България, премиерата на „Верижна реакция“ както и новите епизоди на „Речни чудовища“. Феновете на TLC, които очакваха да видят новите епизоди на „Най-добрият майстор готвач на Америка“ няма да имат възможност да гледат предаването на Blizoo платформата.

Discovery остава отдадена на българския пазар, на който е направила значителни инвестиции – в локализирането на каналите и адаптиране на програмната схема спрямо предпочитанията на местната аудитория. През януари тази година Discovery отвори свой офис в София, като екипът в него е български и позволява на компанията да бъде по-близо до своите партньори и зрители. Каналите на Discovery Networks - Discovery Channel, TLC и Animal Planet – продължават да са сред най-популярните канали в България и предоставят на своите зрители оптималната комбинация между знание и качествено забавление.

Зрителите могат да се оплачат директно на Blizoo: онлайн чрез www.blizoo.bg , на Facebook страницата на компанията www.facebook.com/Blizoo; на http://twitter.com/#!/Blizoo_says или на телефон 0700 43700.

ЗА DISCOVERY NETWORKS CEEMEA:

Discovery Networks Централна и Източна Европа, Близък Изток и Африка (CEEMEA) е част от документалната медийна компания номер 1 в света Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK). Discovery Networks CEEMEA дава възможност на хората да опознаят техния свят и да задоволяват любопитството си чрез 130 световни канала, начело с Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science и Discovery HD Showcase. Успоредно с това медийната компания предлага водещи потребителски и образователни продукти и услуги. Ние предаваме на 19 езика и достигаме до над 170 милиона абоната в 105 държави на три континента.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини