Преглеждат новите съоръжения по високоскоростната линия Пловдив- Свиленград

В протоколите председателят на Държавната комисия по приемане и пускане в експлоатация на съоръженията по обновената високоскоростна отсечка Пловдив – Свиленград инж. Бонка Вачкова е отбелязала 2 забележки от кмета на Първомай Ангел Папазов – лошо отводнявания подлез и бездействащите асансьори на гарата. 42 са членовете на комисията. Инж. Вачкова е представител на ДНСК, другите членове са представители на изпълнителя, на финансиращия орган,кметове, ръководители от НКЖИ и други институции, имащи отношение към обекта.

По думите н инж. Вачкова в този протокол не може да бъде вписано и изискването на гражданите за ново съоръжение за преминаване на леки автомобили, майки с колички, инвалиди и колоездачи, защото предметът на тяхната проверка са съоръжения, изградени по проекта. За подлеза вече има съставен документ, в който фирмата- изпълнител „ТЕРНА“ се задължава да направи система  за отводняване за своя сметка. Зам. директорът на НКЖИ Златин Крумов  обясни, че асансьорите са готови да бъдат пуснати в експлоатация, но в момента върви процедура за избор на фирма за поддръжка. Той даде и поредното обещание до месец и половина те да заработят. Видимо учудена остана инж. Вачкова когато разбра, че в момента достъпът на инвалиди и майки с колички са тотално ограничени от подлезите.

Кметът на Караджалово Мариана Колева също направи забележка – липсата на пейки е проблем за предимно възрастните пътници на най- новата гара в България. До 3 седмици три пейки й обеща г-н Крумов, въпреки че това също не е част от провежданата проверка.

Кметовете на Садово и Димитровград също са посочили недостатъци по съоръженията на територията на техните общини.  Днес работата на комисията продължава.

Теди Кирякова

Комисията се придвижваше с локомотив
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини