Над 50 ентусиасти почетоха Ангел войвода

Организираният велопоход по случай 200 години от рождението на Ангел войвода привлече освен  учениците от училищата „Христо Ботев“ и „Св.св. Кирил и Методий“ и ентусиасти, прочели за мероприятието в parvomai.net.

Освен учителя Минко Павлов, с организацията лично се зае и кметът на общината Ангел Папазов, като осигури  линейка, охрана и помощен автобус. Средствата за честването са от  Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства /ЦОИДУЕМ/ по проект „Марко Поло“.

Групата потегли по разписание от село Градина и заедно с посрещналите ги  в Първомай колоездачи, поднесе цветя пред паметника на народният закрилник в градския парк. Към нея се присъединиха още младежи от с.Бяла река.

Около 50 момичета и момчета достигнаха до крайната цел – рожденото мястото на легендарния хайдутин. По програма Ваня Йорданова запозна присъстващите с живота на Ангел войвода. Пред въодушевените ученици кметът даде дума, че през септември ще бъде организиран велопоход до Араповски манастир.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини